Do góry

Desery Przepis na:

Suflet wisniowy

Desery

Autor: anulka23

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 32

Dodano: 07.06.2009

Odsłon: 380

lekki deser

Składniki

  • wisnie swieze lub ze sloika odsaczone, 500g
  • maslo, 5g
  • cukier, 125g
  • jajka, 2
  • chudy twarog, 500g
  • cytryna
  • maka, 60g
  • proszek do piecz., 1/2łyżeczki
  • płatki migdałowe, 2łyż
  • troche cynamonu
  • cukier puder do posypania
  • tłuszcz do posmarowania formy
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyc wisnie usunac pestki.Forme do sufletów wysmarowac tłuszczem włożyc wisnie.Miekkie maslo utrzec w misce z cukrem na oienista mase.Rozbic jaja,żółtka wymieszac z serem ,skórką cytrynowa i sokiem z cytryny.Białka ubic na sztywna pianei nałożyc mase serowa;make przesiac z proszkiem dodac do piany wszystko razem wymieszac.Mase serowa wyłozyc na wisnie posypac płatkami z migdałów,cukrem pudrem i cynamon.Piec w piekarniku ok40min w 200st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń