Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Masło rozpuściłem w rondelku ,oprószyłem mąką ,podgrzałem cały czas mieszając. Wolno wlałem mleko ,podgrzewałem do momentu zgęstnienia sosu. Zdjąłem z ognia ,dodałem przyprawy ,kozi ser ,żółtka ,dokładnie wymieszałem. Foremki wysmarowałem masłem i wysypałem tarty parmezan. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 190 stopni C. Z białek ubiłem sztywną pianę ,delikatnie połączyłem z masą serową. Wypełniłem nią foremki ,wstawiłem na 20 min. do piekarnika. Podałem od razu po zapieczeniu.