Do góry

Dania główne Przepis na:

suröwka z pekinskiej kapusty

Dania główne

Autor: prezesewa

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 90

Dodano: 03.08.2008

Odsłon: 4236

suröwki sä zawsze uzupelnieniem drugiego dania,nie zapominajmy o nich,to bomba witaminowa dla nas.Suröwki robie zawsze ze swierzych warzyw,nie zapomnijcie ich przedtem umyc. Zycze smacznego

Składniki

  • srednia kapusta pekinska, 1 sztuka
  • marchew duza, 1 sztuka
  • seler maly, 1/2 selara
  • pietruszka mala, sztuka
  • smietana 18%, 2-3 lyzki stolowe
  • lyzka stowa majonezu, 1
  • söl do smaku
  • pietruszka natka, 1/2 peczka
  • Papryka czerwona, 1
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste umytä kroimy ny cienke paseczki(ok1/2 cm),marchewke scieramy na duzych oczkach tarki,seler surowy i pietruszke korzen röwniez scieramy na tarce na dych oczkach, papryke kroimy na cienkie paseczki,natke drobnokroic i dodac na koncu. mieszac skladniki w jednej misce ,doprawic solä dodac majonez i smietane,wymieszac.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń