Do góry

Przekąski Przepis na:

Surimi w sezamie

Przekąski

Autor: sikorka21

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3032

Dodano: 29.02.2008

Odsłon: 4815

Pyszna chrupiąca zakąska

Składniki

  • paluszki krabowe surimi, 1 opakowanie
  • ciasto naleśnikowe gęste, ok 1,5 szklanki
  • sól, szczypta
  • ziarno sezamu, filiżanka
  • oliwa, pół szklanki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe dosyć gęste lekko posolone, paluszki obtaczamy w cieście naleśnikowym następnie w ziarnie sezamowym i kładziemy na gorący olej. Uwaga paluszki bardzo szybko się smażą więc trzeba uważać żeby się nie przypaliły. Wystarczy włożyć policzyć do dwóch przewrócić i wyciągnąć:) Można użyć frytkownicy jest wygodniej :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń