Do góry

Przekąski Przepis na:

Surówka z bialej kapusty

Przekąski

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5817

Dodano: 04.05.2008

Odsłon: 21237

Pyszny dodatek do obiadu i nie tylko.

Składniki

  • biala kapusta, 0.4 kg
  • pomidory - male, 4 szt
  • ogorek zielony, 1 szt
  • rzodkiewka, 8 szt
  • zielona cebula, 1 szt-nie pęczek!
  • cebula - mala, 1/2 szt
  • przyprawa do sałatek "prymat", 2 łyżeczki
  • sol, szczypta
  • bazylia, 1/4 lyżeczki
  • olej, 8 łyzek
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. -kapustę pokroić w bardzo cieniutkie paseczki -pomidory pokroić w kosteczkę ogórka zielonego obrać i pokroić w kostkę -zieloną cebule i cebule pokroić bardo drobno -rzodkiewki pokroić na połówki i w cienkie plasterki -wszystkie składniki dokładnie wymieszać i dodać wszystkie przyprawy i olej -ponownie przemieszać i odstawić do lodówki na ok 1 godzinę Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 31 marca 2009 Fajna sałatka, robiłam dziś do obiadu. Z braku bialej kapustki dalam pekinska. Prawdziwa bomba witaminowa.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń