Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitą i soczystą surówkę z czerwonej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki i kiszonego ogórka. Prosty i szybki sposób na zdrowy i kolorowy dodatek do obiadu.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 131
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 264
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 101
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3333
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 131
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 264
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 101
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3333
Składniki
Czerwoną kapustę parzymy wrzątkiem, a następnie szatkujemy ją na małe kawałki. Jabłko, marchewki i ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach i skrapiamy wszystko sokiem z cytryny i octem jabłkowym. Następnie dodajemy posiekną natkę pietruszki, drobno pokrojoną cebulę, jogurt naturalny, delikatny majonez, doprawiamy całość solą, pieprzem, cukrem brzozowym oraz mielonym kminkiem i dokładnie mieszamy. Gotową surówkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)