Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty(na ciepło)

Dania główne

Autor: socharena

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 529

Dodano: 11.05.2008

Odsłon: 13280

Jest naprawdę wspaniałym dodatkiem do dań z mięsem.Stary przepis mojej babci, zawsze się sprawdzał...

Składniki

  • kapusta czerwona,, 1/2 główki,
  • cebula,, 1,
  • jabłko,, 1
  • masło,, 1 łyżka,
  • mąka,, 1 pł.łyżka,
  • kwasek cytrynowy lub cytryna,, do smaku,(1/4 łyżeczki),
  • sól, pieprz,, do smaku,
  • cukier,, 1/2 łyżeczki,
  • listek lurowy,, 1,
  • ziele angielskie,, 2-3,
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę czerwoną umyć, Pół główki szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i 3ziela angielskiego( można całą ugotować i połowę zamrozić).W połowie gotowania dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a pod koniec- utarte jabłko. Gdy kapusta jest miękka, robimy zasmażkę- rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, mieszamy i dodajemy do kapusty.Doprawiamy do smaku, dod. kwasek lub cytrynę i cukier. Podajemy na ciepło, do obiadu, jako dodatek do dań mięsnych. SMACZNEGO>

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

beata11 23 maja 2008 z zasmażką nie próbowałam...interesujące

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń