Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna na całego, w końcu... Lekkie, kolorowe surówki są teraz bardzo na czasie, zachwycają smakami i kolorami, taką wiosenną świeżością. Dzisiaj proponuję Wam mix sałat z jarmużem, pomarańczą i solonymi orzeszkami. Dietetyczna i bardzo smaczna mieszanka.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 605
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 902
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 605
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 902
Składniki
Sałatę i jarmuż opłukać pod bieżącą wodą, osączyć na sicie. Pomarańcze obrać, pokroić w drobne kawałeczki. W miarę możliwości usunąć jak najwięcej białych błonek. W misce wymieszać sałatę, jarmuż, pomarańcze i orzeszki ziemne. Całość doprawić do smaku mielonym pieprzem. Jeżeli surówka wydaje Wam się zbyt sucha można dodać odrobinę oliwy z oliwek. Ja nie dodawałam, zastąpił ją sok wydzielający się z pomarańczy. Surówkę możemy podawać z ryżem i mięsem lub zajadać z pieczywem razowym.
Smacznego.