Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka z kapusty kiszonej

Dania główne

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 744

Dodano: 04.09.2009

Odsłon: 10131

Do rybki w sam raz.

Składniki

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • pół cebuli
  • oliwa bądz śmietana
  • cukier, sól, pieprz
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę płukamy dwa razy, kroimy, jabłko i marche ścieramy na grubym tarku, cebulkę w kostkę, mieszamy z oliwą bądż śmietaną, doprawiamy do smaku. Ja dałam 2 łyżeczki cukru, dośc dużo pieprzu, no i sól. Wersja z oliwą na zdjęciu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

demco11 11 marca 2012 Surowke z kiszonej kapusty robie do smarzonej rybki i jest to: kapusta kiszona, cebula w kostke, marchew starta na srednich oczkach ,cukier i oliwa.Lubie czuc smak tego co jem,bez udziwnien,

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Elkamor 05 września 2009 Ja do kapusty kiszonej dodaje tylko cebulkę pokrojoną w kostkę oraz............kminek.Dodaję smietanę.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 04 września 2009 Robię taką od lat, ale zamiast oliwy/śmietany dodaję sok wyciśnięty z jednej cytryny. Na pewno spróbuję wersji ze śmietaną:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 04 września 2009 Suróweczka niezastąpiona zwłaszcza zimą, a już zrobiona z własnorecznie ukiszonej kapusty - pyszności. I mnóstwo witaminki C ;) Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń