Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka z kapusty kiszonej

Dania główne

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5817

Dodano: 09.05.2008

Odsłon: 11755

Pyszny dodatek do obiadu,ja podaje ja zawsze do ryby i placków ziemniaczanych same witaminki.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. -kapustę kiszona odsączyć na sitku z nadmiaru wody,następnie posiekać na drobniejsze kawałki -cebule obrać i pokroić w bardzo drobna kosteczkę -marchew umyć pokroić i zetrzeć na tarce o cienkich oczkach -jabłko obrać i pokroić w drobna kosteczkę -wszystkie składniki przełożyć do miski i dokładnie z sobą wymieszać -następnie dodać przyprawy i olej i jeszcze raz delikatnie zamieszać -odstawić na ok 30 minut aby składniki sie "przegryzły" Smacznego>

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Netka34 29 marca 2011 Lepiej przegryza sie skladniki, gdy je delikatnie poddusimy reka i potem odstawimy, zamiast oleju oliwa z oliwek:) reszte robie tak samo, pyszna surowka

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 31 maja 2008 swietny pomysl z ta czerwona cebula no i musze wyprobowac sztuczke z cytryna i zobaczymy czy bedzie smaczniejsze

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

donard 19 maja 2008 dobrze jest nakropić cytryną żeby było smaczniejsze

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń