Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej

Sałatki

Autor: kotek78

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 385

Dodano: 26.06.2009

Odsłon: 19946

Bardzo łatwe w wykonaniu i czasem zamiast pora daję białą rzodkiew startą na tarce do warzyw. Tą surówke podaję do kurczaka z ziemniakami lub schabu w panierce z ziemniakami.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste oczyścić i posiekać. Z pora odciąć białą część,oczyścić i pokroić na pół plasterki. Wsypać razem do miski.

  2. Majonez i śmietane łączymy, dodajemy zmiażdżony czosnek (ja biorę 1ząbek czosnku,sos jest łagodniejszy) i mieszamy. Tak powstały sos dodajemy do kapusty z porem i dokładnie mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kotek78 16 lipca 2009 Przykro mi ale chyba pomyliłas się z przepisami. Ten przepis na surówkę z kapusty pekińskiej nadaje się jako dodatek do obiadu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

deedra 26 czerwca 2009 Wygląda rewelacyjnie i zapowiada się pysznie. Na jakiej wielkości blaszkę jest to porcja?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń