Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak tradycyjnej surówki z kiszonej kapusty zna każdy. Z żadnym innym dodatkiem niedzielny schabowy nie smakuje równie dobrze. Jednak czasem warto coś zmienić (zwłaszcza na wiosnę), by uzyskać ciekawy efekt smakowy. Z jednej strony postanowiłam wzbogacić składnikowo popularną surówkę , a z drugiej „odchudzić” ją kalorycznie. Efekt? Pyszny!
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 465
Polecam.
Odsłon: 91
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 99
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 465
Polecam.
Odsłon: 91
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 99
Składniki
Do miseczki wrzucamy kiszoną kapustę. Awokado kroimy w bardzo drobną kosteczkę (można także pognieść widelcem na papkę). Użyłam tego owocu zamiast oleju – równie dobrze natłuści sałatkę, a nie doda jej aż tyle kalorii co olej. Posiekany owoc wrzucamy do miski z kapustą. Mieszamy.
Jabłko i marchew myjemy, obieramy ze skórki i trzemy na tarce o grubych oczkach. Następnie wrzucamy do reszty składników znajdujących się w misce.
Obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Orzechy rozłupujemy z łupin i siekamy. Cebula i posiekane orzechy dodajemy do miseczki z jabłkami.
Doprawiamy odrobiną cukru trzcinowego i dokładnie mieszamy. Gotowe! Szybka surówka z kiszonej kapusty idealnie uzupełni smak mięsa serwowanego na drugie danie. Smacznego!