Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio rukola jest dla mnie absolutnie numerem jeden, jeżeli chodzi o składniki surówek. Dzisiaj proponuję połączenie rukoli z orzechowym salami. Całości smaku dopełnia odrobina oleju z orzeszków ziemnych i świeżo mielony kolorowy pieprz.
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2656
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 215
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2656
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Rukolę płuczemy, osuszamy. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę, pomidorki przekrawamy na połówki. Pieprz kolorowy rozcieramy w moździerzu. Salami można pokroić w paseczki lub dodać do surówki w plasterkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Surówkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, skrapiamy olejem z orzeszków ziemnych.
Smacznego.