Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
koncentracja smaku pomidora zamknięta w złotym płynie
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2047
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 299
Polecam.
Odsłon: 1930
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 694
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2047
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 299
Polecam.
Odsłon: 1930
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 694
Składniki
Pomidory umyć, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne (mała część tych gniazd winna zostać- dla smaku). Pomidory opruszyć mąką (poprawka- nie mąką tylko solą) i wysuszyć (opcje - słońce, suszarka, piekarnik). Powinny być wysuszone tak by pozostawały ciągle elastyczne i utraciły ok.3/4 objętości.
Gorąca oliwą zalać czosnek (obrane ząbki) przykryć i zostawić do wystygnięcia, po czym czosnek wyłowić. W słoikach układać ususzone pomidory przekładając bazylią, całość zalać oliwą.
Spożywać w okresie zimowym celem wywołania radosnych pomidorowych wrażeń.