Do góry

Dania główne Przepis na:

Świąteczna szynka z ananasem...

Dania główne

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 2378

Dodano: 06.12.2009

Odsłon: 3973

Ńowoczesny świąteczny obiad... szybki i smaczny.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W szynkę wbijamy goździki i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Sok z ananasa mieszamy z odrobiną wody i ostra papryką, polewamy nim szynę, na czubek kładziemy trochę masła i wkładamy do piekarnika nastawionego na 180 C na 60 minut. Co jakiś czas podolewamy sokiem ananasowym, po pół godziny dodajemy kawałki ananasa i dalej pieczemy. Po upieczeniu wyjmujemy szynkę, a sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Mięso kroimy w plastry i polewamy sosem z kawałkami ananasa. Podajemy z frytkami i sałatką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń