Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naprawdę syte i przygotowanie zajmuje mało czasu :)
Polecam.
Odsłon: 125
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 56
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 606
Polecam.
Odsłon: 125
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 56
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 606
Składniki
Mięso mielone włożyć do miski, wbić jajko, wsypać otręby, po czym starannie wyrobić masę dłonią, doprawiając do smaku pieprzem i solą
Z masy mięsnej formować niewielkie kuleczki, dusić na rozgrzanej patelni z małą ilością tłuszczu
Cebulę obraz i posiekać, pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki, na patelni rozgrzać troszkę oleju i podsmażyć na nim cebulę z pieczarkami. Dodać pokrojone w paski ogórki kiszone i paprykę konserwową oraz koncentrat. Doprawić solą, pieprzem, dodać ziele angielskie. Połączyć z pulpetami mieszać w garnku.