Do góry

Dania główne Przepis na:

Sycylijska ryba z kaparami, anchovies i rozmarynem

Dania główne

Autor: AvaGardner

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 7

Dodano: 02.11.2009

Odsłon: 1046

Zdrowe i pyszne Cytryny po upieczeniu sa slodkie i bardzo aromatyczne (najlepiej smakuja razem z filetami anchovies) Kapary doprawiaja rybe, takze nie wymaga ona dodawania soli.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzac piekarnik do 200 C Oliwe wymieszac z rozmarynem (same listki) i kaparami i sokiem z ok pol cytryny.

  2. Kazdy kawalek ryby obtoczyc w marynacie i wsadzic do naczynia (zaroodpornego) w ktorym ryba bedzie sie piekla

  3. Reszte cytryny pokroic w bardzo cienkie plasterki i polozyc na rybie i posypac reszta kaparow.

  4. Anchovies przekroic na pol (wzdluz) i polozyc na cytrynie.

  5. Reszte marynaty wylac na rybe

  6. Jesli mamy czas to odlozyc rybe w zimne miejsce, jesli nie wsadzamy rybe do piekarnika i pieczemy ok 20min

  7. Podawac np z pieczonymi ziemniakami, mozna dosolic jesli ktos lubi bardzo slona rybe,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń