Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łagodzi skutki przeziębienia.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15416
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 287
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2739
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4925
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15416
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 287
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2739
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4925
Składniki
Kwiaty rozkładamy na papierze,aby wyszły z nich owady.Usuwamy łodyżki.
Cytryny zorujemy i kroimy w plastry.Zalewamy 1 litrem zimnej wody,wsypujemy cukier.Zagotowujemy,a następnie zalewamy kwiaty.Studzimy.Wstawiamy do lodówki na 3 dni.od czasu do czasu mieszając.
Następnie przecedzamy przez gęstą gazę,zagotowujemy i gorący syrop wlewamy do słoików.Mocno zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.Nie pasteryzujemy.Przechowujemy w zimnej piwnicy.