Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łagodzi skutki przeziębienia.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 117
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 493
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 215
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 117
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 493
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 215
Składniki
Kwiaty rozkładamy na papierze,aby wyszły z nich owady.Usuwamy łodyżki.
Cytryny zorujemy i kroimy w plastry.Zalewamy 1 litrem zimnej wody,wsypujemy cukier.Zagotowujemy,a następnie zalewamy kwiaty.Studzimy.Wstawiamy do lodówki na 3 dni.od czasu do czasu mieszając.
Następnie przecedzamy przez gęstą gazę,zagotowujemy i gorący syrop wlewamy do słoików.Mocno zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.Nie pasteryzujemy.Przechowujemy w zimnej piwnicy.