Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łagodzi skutki przeziębienia.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12611
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13710
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5764
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12611
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13710
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5764
Składniki
Kwiaty rozkładamy na papierze,aby wyszły z nich owady.Usuwamy łodyżki.
Cytryny zorujemy i kroimy w plastry.Zalewamy 1 litrem zimnej wody,wsypujemy cukier.Zagotowujemy,a następnie zalewamy kwiaty.Studzimy.Wstawiamy do lodówki na 3 dni.od czasu do czasu mieszając.
Następnie przecedzamy przez gęstą gazę,zagotowujemy i gorący syrop wlewamy do słoików.Mocno zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.Nie pasteryzujemy.Przechowujemy w zimnej piwnicy.