Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała na ciepłe dni!!!!!!!!!!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 639
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 208
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 639
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 208
Składniki
Wsypać galaretki do dwóch odzielnych misek . jedną zalać 450ml. wody i mieszać.Kiedy już będzie rozpuszczona to wlać do dwóch miseczek i odczekać a wystygnie , w tym czasie ubić bitą śmietanę i włożyć do lodówki. Do drugiej galaretki (tj.zielona) wlać następne 450ml.i mieszać aż się rozpuści potem wlać do tych dwóch miseczek ze stężniałymi galaretkami.Kiedy już ta górna galaretka stężnieje Dać na nie bitą śmietanę i posypać capuchinem. Jaśli na opakowaniu Galaretki będzie napisane że dodaje się 500ml. wody a bedziesz to robić w porze letniej to daj 450ml. bo przy 500ml. nie stęrznieje. Smacznego!!!!