Do góry

Desery Przepis na:

Szafirowo-Zieeelona Galaretka

Desery

Autor: Magi

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 372

Dodano: 17.07.2008

Odsłon: 661

Doskonała na ciepłe dni!!!!!!!!!!

Składniki

  • galaretka szafiroa (śliwkowa), 1szt.
  • galaretka agrestowa, 1szt.
  • woda wrząca, 900ml.
  • Bitą smiet. w proszku, 1op.
  • capuchino, 2 szczypty
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wsypać galaretki do dwóch odzielnych misek . jedną zalać 450ml. wody i mieszać.Kiedy już będzie rozpuszczona to wlać do dwóch miseczek i odczekać a wystygnie , w tym czasie ubić bitą śmietanę i włożyć do lodówki. Do drugiej galaretki (tj.zielona) wlać następne 450ml.i mieszać aż się rozpuści potem wlać do tych dwóch miseczek ze stężniałymi galaretkami.Kiedy już ta górna galaretka stężnieje Dać na nie bitą śmietanę i posypać capuchinem. Jaśli na opakowaniu Galaretki będzie napisane że dodaje się 500ml. wody a bedziesz to robić w porze letniej to daj 450ml. bo przy 500ml. nie stęrznieje. Smacznego!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń