Do góry

Przekąski Przepis na:

Szafranowy ryż

Przekąski

Autor: alina

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 252

Dodano: 14.01.2008

Odsłon: 5977

* saffron * boiled water * 2 cloves garlic * 1/2 small onion * 3 cups cooked rice * 3 tablespoons butter * salt

Składniki

  • szafron
  • gorąca woda
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 małej cebuli
  • 2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 2 łyżki masła
  • sól
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szafran namoczyć z gorącej wodzie na 4 minuty. Na patelni rozgrzać masło podsmażycie cebule, dodać czosnek. Smażyć na bardzo małym ogniu. Następie dodać do tego ugotowany ryż oraz szafran. Posolić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń