Do góry

Desery Przepis na:

SZARLOTKA

Przepis dnia 2009-09-23
Desery

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15446

Dodano: 05.09.2009

Odsłon: 42437

Pychotka. Szarlotka.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, cukru, masła i żółtek zagnieśc ciasto. 3/4 ciasta rozłożyc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku przez 15 minut.

  2. Na podpieczone ciasto wyłożyc obrane i pokrojone w plastry jabłka, posypac cynamonem. Przykryc ubitą na sztywno pianą i resztą ciasta. Piec przez ok. 30 minut w 180 stopniach. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mufinka 23 września 2009 A ja ciasto podpiekam, ale jabłek wcześniej nie przesmażam, bo lubię szarlotkę z jabłkami, a nie z "dżemem" jabłkowym... :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sonina 07 września 2009 A ja wole jak jabłka są podsmażone z cukrem i ciasta wcale nie podpiekam kłade jabłka na surowe ciasto myślę że taka jest lepsza.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń