Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka

Desery

Autor: Jolusia

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 393

Dodano: 04.11.2009

Odsłon: 44928

Bardzo łatwa szarlotka do wykonania

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę rozkruszyć z mąką;

  2. Dodać cukier, żółtka, proszek do pieczenia, śmietanę i dokładnie zagnieść;

  3. Włożyć ciasto na 1 godzinę do lodówki;

  4. Podzielić ciasto na 2 części;

  5. Jedną część ciasta po wyłożeniu na blachę posypać tartą bułką a następnie wyłożyć starte na grubej tarce jabłka i posypać całość delikatnie cukrem (3-5 łyżek), oczywiście wedle uznania;

  6. Przykryć drugą częścią ciasta;

  7. Piec na złoty kolor;

  8. Posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiktoria2208 06 listopada 2009 ale mam smaka na ta szarlatke :-)az jutro ja zrobie mniam mniam!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ajisza 06 listopada 2009 To jest taki klasyczny przepis na szarlotkę, bardzo dobry, a ja kocham przepis mojej Teściowej, na warstwę jabłek daje warstwę ubitych białek, a potem na to ciasto(to co przedtem się robiło, czyli kruche) starte na grubej tarce:) uwielbiam:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

margo21 06 listopada 2009 rzeczywiście łatwy przepis daję do ulubionych

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń