Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka

Desery

Autor: lasuch-09

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 807

Dodano: 02.01.2010

Odsłon: 34269

Szarlotka wzbogacona brzoskwiniami i rodzynkami oraz migdałową bezą

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagnieść ciasto kruche, wyłożyć na blaszkę i podpiec ca 10 min. w temp. 200 st. C

  2. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć i dobrze osączyć. Wymieszać z musem jabłkowym i wyłożyć na podpieczone ciasto. Piec 45 min. w temp. 180 st. C.

  3. Ubić białka na sztywną pianę dodając stopniowo cukier puder. Na końcu dodać płatki migdałowe i delikatnie wymieszać. Pianę wyłożyć na ciasto i zapiekać jeszcze ca 15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

orwima 05 marca 2011 Hmm... Robi wrażenie pychotki; uwielbiam szarlotki we wszelkiej postaci. Wypróbuję na pewno.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lasuch-09 05 stycznia 2010 Ciasto upiekłam na średniej blaszce - 26x 30 cm. Ja Ciebie również pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 05 stycznia 2010 wygląda przepysznie, aż ślinka leci :-). czy mogłabyś napisać na jak dużą blachę podane są tu składniki? z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń