Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka

Desery

Autor: iwonasz

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1035

Dodano: 13.01.2010

Odsłon: 32567

Rozpływa się w ustach,krucha i delikatna...

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mąkę wyrobić z margaryną nożem dodać pozostałe składniki ,zarobić ciasto i schłodzić min pół godziny.

  2. Z jabłek odlać nadmiar soku.

  3. Ciasto podzielić na dwie części jedna wyłożyć blaszkę domową-dużą posypać mąką wyłożyć jabłka przykryć drugą częścią ciasta.

  4. Piec ok 50 min w temp.180 stopni

  5. Zaletą tej szarlotki jest jej kruchość dzięki zastosowaniu mąki krupczatki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Miszelka 23 maja 2012 ulubione ciasto mojego męża! Robię wg tego przepisu regularnie:-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 21 stycznia 2010 Bardzo lubie szarlotke ale nie za bardzo umiem ja robić.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Klaudek 17 stycznia 2010 Dziś robiłam, bardzo smaczna. I całkiem szybko się ją robi ;-) nie wliczam tu czasu leżakowania ciasta w lodówce ;-) polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń