Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, aromatyczna- lekko cynamonowa, prosta w wykonaniu- czego chcieć więcej. POLECAM! :)
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2133
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1431
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 165
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 575
Szybka i smaczna
Odsłon: 9351
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2133
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1431
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 165
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 575
Szybka i smaczna
Odsłon: 9351
Składniki
Ciasto: z mąki, margaryny, cukru pudru, jajek i proszku do pieczenia - wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części.
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach wsypać budynie i cynamon oraz trochę cukru (do smaku) - wymieszać.
Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć na blachę wcześniej posmarowaną tłuszczem i wyłożoną pergaminem. Następnie wyłożyć jabłka. na jabłka drugą część ciasta. Podziurkować widelcem. Upiec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Aż się ciasto zarumieni.
Aneks: pierwsze ciasto przed nałożeniem jabłek można lekko posypać bułką tartą. Można całkowicie zrezygnować z dodania cukru do jabłek - ja tak robię. W oryginalnym przepisie jabłek jest 2 kg - tę ilość można pomniejszyć max do 1,5 kg. W szarlotce na zdjęciu jabłek jest 1,8 kg- dokładnie :)
SMACZNEGO :)