Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka

Desery

Autor: fRESSKA

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1718

Dodano: 19.02.2008

Odsłon: 24308

Szarlotka

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szybko zagnieść kruche ciasto, włożyć je na godzinę do lodówki. Jabłka obrać (usunąć pestki), pokroić i rozgotować z odrobiną wody, cukrem i cynamonem. Ostudzić, wymieszac z pistacjami. Ciasto podzielić na 2 części, obie rozwalkować. Jeden placek posypać bułką tartą. Posmarować masą, prztkryć drugim plackiem. Piec okolo 25-30 minut w temperaturze 200 st C. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gienek 05 czerwca 2009 Nie wiem,czy ktoś próbował bo mi od początku to ciasto wydało się zbyt klejące,nie było szans żeby zetrzeć je na tarce,mimo że zapobiegawczo włożyłam do zamrażarki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń