Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na kruchym cieście. Bez proszku do pieczenia i innych tego typu wynalazków ;-) Składniki poniżej - na tortownicę średnicy 24 cm.
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 147
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 279
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1806
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 315
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 147
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 279
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1806
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 315
Składniki
Składniki ciasta posiekać drobno ostrym nożem, zrobić kulkę i włożyć ją na godzinę do zamrażalnika. Wyjąć, połowę ciasta zetrzeć na tarce, wsypać na wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą tortownicę. Jabłka obrać, pokroić w 16-stki, ułożyć na spodniej warstwie ciasta, posypać cukrem pudrem i cynamonem. Na jabłka zetrzeć pozostałe ciasto. Na wierzchu ułożyć parę wiórków masła. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 st. - termoobieg, bez termoobiegu myślę, że trzeba będzie piec trochę dłużej i w trochę wyzszej temperaturze. Smacznego!