Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka klasyczna

Desery

Autor: szynszylka

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 964

Dodano: 17.12.2008

Odsłon: 21711

Pachnąca szarlotka na zimne wieczory.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło posiekać i rozgnieść z mąką.

  2. W osobnym naczyniu jajo ubić na pianę z cukrem, i proszkiem do pieczenia.

  3. Zagnieść ciasto.

  4. Z dwóch trzecich ilości ciasta rozwałkować placek o grubości ok centymetra.

  5. Okrągłą blachę wysmarować masłem, posypać bułką tartą i ułożyć rozwałkowane ciasto

  6. Jabłka obrać, poszatkować, dodać cukier i cynamon, usmażyć na dużej patelni na miękką masę.

  7. Ciepłą masę nałożyć równo na placek.

  8. Resztę ciasta rozwałkować i ułożyć na wierzchu (z resztki ciasta można uformować jakiś wzór na wierzchu)

  9. Piec w temperaturze ok 200 C ok godziny aż się przyrumieni

  10. SMACZEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń