Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka Królewska na biszkopcie
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 421
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3952
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3859
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 421
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3952
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3859
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, połączyć na wolnych obrotach miksera z innymi składnikami, ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną brytfanny. Piec ok. 30 min. Jabłka obrać, pokroić na kawałki, zalać około 3/4 szklanki wody, dusić do miękkości, wsypać galaretkę i wymieszać, masę odstawić do częściowego stężenia, wyłożyć na biszkopt. Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Żelatynę dobrze wymieszać z wrzącą wodą, schłodzić. Wlać do masy śmietanowej. zmiksować do dokładnego połączenia składników. Śmietanę rozprowadzić na masie jabłkowej, wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki na parę godzin do stężenia. Ciasto udekorować czekoladą.