Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka Królewska na biszkopcie
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 785
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 799
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 458
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 785
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 799
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 458
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, połączyć na wolnych obrotach miksera z innymi składnikami, ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną brytfanny. Piec ok. 30 min. Jabłka obrać, pokroić na kawałki, zalać około 3/4 szklanki wody, dusić do miękkości, wsypać galaretkę i wymieszać, masę odstawić do częściowego stężenia, wyłożyć na biszkopt. Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Żelatynę dobrze wymieszać z wrzącą wodą, schłodzić. Wlać do masy śmietanowej. zmiksować do dokładnego połączenia składników. Śmietanę rozprowadzić na masie jabłkowej, wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki na parę godzin do stężenia. Ciasto udekorować czekoladą.