Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka Królewska na biszkopcie
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 470
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21942
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 470
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21942
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, połączyć na wolnych obrotach miksera z innymi składnikami, ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną brytfanny. Piec ok. 30 min. Jabłka obrać, pokroić na kawałki, zalać około 3/4 szklanki wody, dusić do miękkości, wsypać galaretkę i wymieszać, masę odstawić do częściowego stężenia, wyłożyć na biszkopt. Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Żelatynę dobrze wymieszać z wrzącą wodą, schłodzić. Wlać do masy śmietanowej. zmiksować do dokładnego połączenia składników. Śmietanę rozprowadzić na masie jabłkowej, wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki na parę godzin do stężenia. Ciasto udekorować czekoladą.