Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek do kawki.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Wykonanie: Z mąki, smalcu, octu, i cukru wyrobić kruche ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować i ułożyć w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, następnie spód posypać bułką tartą z połową cukru.
Na ciasto położyć starte i odciśnięte jabłka i posypać resztą cukru.
Przykryć drugą częścią ciasta.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 35 minut. Po upieczeni placek posypać cukrem pudrem.