Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, pyszne, bez obaw że wyjdzie zakalec
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 312
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5089
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32683
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 254
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 312
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5089
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32683
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 254
Składniki
mąkę, cukier, cukier waniliowy, drobno pokrojoną margarynę ugnieść na jednolite ciasto. Włożyć do lodówki na 15 minut.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać trochę cukru i cynamon. Wymieszać
Wyjąć ciasto z lodówki i odłożyć z niego kawałek na kruszonkę - mniej więcej wielkości pięści. Resztę ciasta wyłożyć na blachę i przykryć jabłkami. Do ciasta na kruszonkę dodać trochę cukru i mąki i mieszać aż kruszonka sama się utworzy i posypać nią jabłka. Całość posypać z wierzchu odrobiną cukru
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 20-25 minut do zarumienienia się kruszonki