Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i przepyszna szarlotka
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 118
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 118
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Do miski wsypać mąkę, kaszę mannę, cukier, proszek do pieczenia oraaz cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. tak przygotowaną suchą masę podzielić na 3 części. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o duzych oczkach, wymieszać z cynamonem i podzielić na 2 części. Blachę (średniej wielkości) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Na dno blachy wsypać jedną część suchej masy, Na nią wyłożyć połowę jabłek i równomiernie posypać drugą częścią suchej masy. Wyłożyć pozostałe jabłka i pozsypać na nich trzecią część suchej masy. Na wierzch, na tarce o dużych oczkach, zetrzeć dobrze schłodzone masło. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec godzinę w temp. 180 st. C. do uzyskania pieknego złotego koloru. Smacznego!!!