Do góry

Śniadania Przepis na:

Szarlotkowe naleśniki

Śniadania

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1920

Dodano: 15.10.2009

Odsłon: 7039

Zamiast dżemu na wierzch, polecam aromatyczne jabłuszka. Do tego kawka i idealny jesienny podwieczorek gotowy. :)

Składniki

  • naleśniki (jeśli nie wiecie jak zrobić, są w moich przepisach), 4 szt
  • soczyste, kwaskawe jabłka, 2 szt
  • cynamon w proszku, 1 łyżeczka
  • cukier, 1 łyżka
  • masło, 1 łyżka (płaska)
  • ew. bita śmietana, sos czekoladowy, lody waniliowe, do przybrania i dla wzbogacenia smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, pokroić w dość cienkie plasterki. (Można skropić odrobiną soku z cytryny, to nie sciemnieją). Na patelni roztopic masło, na nim smazyć jabłka. Gdy bedą lekko miękkie, doprawić cukrem i cynamonem. Gdy smaki się "przegryzą", układac jabłka na ciepłych naleśnikach. Proponuję podawać z dodatkami z punktu 6 i filiżanka aromatycznej kawy. :) Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń