Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyk

Dania główne

Autor: Magnat

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 60

Dodano: 16.08.2009

Odsłon: 23963

Proste do wykonania,szybkie i smaczne szaszłyczki.

Składniki

  • cebula, wg potrzeb
  • papryka, wg potrzeb
  • cukinia mała, wg potrzeb
  • schab lub pierś z kurczaka, wg potrzeb
  • Boczek wędzony, wg potrzeb
  • sól,pieprz, wg potrzeb
  • olej do posmarowania całości, wg potrzeb
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka,lub schab pokroić w centymetrowe plastry,posolić i popieprzyć najlepiej zostawić na noc w lodówce.Cukinię,paprykę,cebulę,boczek pokroić na odpowiedniej grubości talarki.Następnie jak będziemy mieć wszystko gotowe nabijamy kolejno na patyczki po nabiciu smarujemy całość olejem i układamy na aluminiowej tacy,którą układamy na dobrze rozgrzany ruszt.Po upieczeniu praktycznie już na sam koniec możemy całość posypać dowolną przyprawą do mięs grillowanych ja preferuję przyprawę do kurczaka.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 16 sierpnia 2009 pyszne, właśnie miałam podać swój przepis na szaszłyki, ale chyba się powstrzymam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń