Do góry

Dania główne Przepis na:

szaszłyk tatowy -złowiony

Dania główne

Autor: lovechild

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 213

Dodano: 06.03.2008

Odsłon: 1852

rybna wersja szaszłyków-i to kolorowych ...juz tęsknię do lata...

Składniki

  • 2 kostki mrożonego mintaja/morszczuka,cebula,świeży imbir,czerwona papryka,cukinia(niekoniecznie)cukina
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kostki mintaja /ew. morszczuka/rozmrażamy,nacieramy solą ,pieprzem,mieszanką ziół prowansalskich,musztardą francuską(z ziarnami gorczycy),skrapiemy obficie; cebulę oraz świeży imbir kroimy na plastry,paprykę(czerwoną!)i /ew. cukinię kroimy w duże kostki; nabijamy naprzemiennie na szaszłyową wykałaczkę i grilujemy po podaniu można utopić w gęstym balsamico,ew. oliwie,ew. soku z cytryny

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń