Do góry

Przekąski Przepis na:

szaszłyk z polędwiczki

Przekąski

Autor: werka14

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 7

Dodano: 12.10.2009

Odsłon: 1526

mam nadzieje że wyjdzie wam to bardzo dobre tak jak mi:D

Składniki

  • polędwiczka, 150g
  • śliwki suszone bez pestek, 3 szt
  • czerwone wino, 30ml
  • czerwona papryka, kawałek
  • cebulki małe(mogą być też szarlotki), 3 szt
  • oliwy, 20ml
  • igły świeżego rozmarynu, kilka szt
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śliwki moczymy przez całą noc w winie. Mięso kroimy w kostkę. Paprykę kroimy na kawałki najlepiej kwadratowe. Szarlotki przekrawamy na pół,śliwki odsączamy z wina. Wszystkie składniki nadziewamy na patyczki(jeżeli używamy patyczków drewnianych to trzeba je najpierw namoczyć w wodzie). Szaszłyki grillujemy przez 8-10 min, co jakiś czas obracamy, smarujemy je również oliwą, a na koniec posypujemy ziołami. Szaszłyki możemy również upiec w piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń