Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki

Przepis dnia 2009-12-14
Przekąski

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 5402

Dodano: 09.12.2009

Odsłon: 19720

Dobre

Składniki

  • papryka świeża, 1 strąk
  • cebula mała, 6-7
  • pieczarki, 0,50
  • schab lub filet kurczaka, 40 dkg
  • boczek wedzony, 25 dkg
  • sół,pieprz, do smaku
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. paprykę,schab i boczek pokroić w dużą kostkę

  2. pieczarki przekroic na połowę

  3. cebule pokroić w plasterki

  4. na długie drewniane patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian wszystkie składniki,aż do ich wyczerpania

  5. szaszłyki posolić ,posypać pieprzem

  6. smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia lub piec w piekarniku

  7. podawać z kaszą gryczana lub pieczywem i sałatką z pomidorów z cebulą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kaassiczka 14 grudnia 2009 ja jestem wielką fanką szaszłyków i na pewno je jeszcze dziś zrobię;]

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

morgan 10 grudnia 2009 wyglądają bardzo smakowicie i na pewno takie są

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

usiala 10 grudnia 2009 oj bardzo dobre są takie szszłyki...pycha :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 09 grudnia 2009 Takie szaszłyki najbardziej smakują mi polane ostrym ketchupem.i z pieczywem. Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń