Do góry

Dania główne Przepis na:

szaszlyki drobiowe z boczkiem

Dania główne

Autor: mimoza

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 24.11.2009

Odsłon: 708

danie na grilla a takze na patelnie

Składniki

  • filet z kurczaka, 0,70 dag
  • boczek wedzony, 40 dag
  • cebula, 30dag
  • margaryna do smazenia, 25 dag
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. filet pokroic w kostke ok 3 cm posypujac odrazu przyprawa do szaszlykow .boczek takze pokroic w kostke- mozna go troche zbic tluczkiem cebule obrac i pokroic w talarki

  2. nadziewac na drewniane szpatulki na przemian oprucz cebuli ja rzadziej. tak przygotowane szaszlyki smazymy na rozgrzanej patelni mozna odrazu na dwuch na margarynie czesto je obracajac gdy sie lekko zrumienia dodac wody i tak prozyc nie przykrywajac ok 60 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń