Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki z łososiem

Przekąski

Autor: mira

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 831

Dodano: 22.11.2007

Odsłon: 7052

Efektowne danie, powiedziałabym że smakuje tak świetnie jak wygląda.

Składniki

  • filet z łososia, 1
  • sól i pieprz
  • brokuły
  • czerwona papryka, 1
  • Ananas, 1 puszka
  • długie fasolki
  • czosnek
  • imbir
  • herbata, szczypta
  • marchewka, 2
  • patyczki
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia, brokuły, paprykę, marchewkę i fasolkę pokroić na mniejsze części i nabić na patyki do szaszłyków. Piec lub grillować około 10-15 min, do momentu aż łosoś nie będzie już surowy. Pod koniec pieczenia zmielić imbir i zetrzeć czosnek i posmarować tym szaszłyk, przyprawić solą, pieprzem i herbatą po czym piec jeszcze dodatkowych kilka minut. Podawać na gorąco z ryżem lub frytkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń