Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki z parmezanem

Przekąski

Autor: fRESSKA

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1718

Dodano: 26.01.2008

Odsłon: 1301

Pyszne i kolorowe szaszłyczki które warto spróbowac :)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wino lekko podgrzać z miodem, przestudzić, dodać plasterki wyszorowanej cytryny, krązki cebuli, kawałki papryczki, gałązki rozmarynu, sól i pieprz, marynatę odstawić w chlodne miejsce, by wystygła. Mięso dokładnie opłukać, osuszyć papierowymi ręcznikami, pokroić w dość duzą kostkę, włożyć do przygotowanej marynaty, odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce, osączyć. Cukinię dokładnie umyć, nie obierać, pokroić na dość grube plasterki, rzodkiewki oczyścić, opłykać, przekroić na polowę, warzywa posmarować olejem przy pomocy pędzelka, obtoczyć w parmezanie. Na szpilki do szaszłyków nadziewać kawałki mięsa, cukinii i rzodkiewek oraz pomidorki, ułożyć na ruszcie, skropić olejem, upiec, pod koniec posypać ziołami, podawać z Sosem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń