Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
po prostu trzeba spróbowac!!!
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Składniki
przygotowanie marynaty : wyciskamy czosnek przez praskę do naczynia w którym będzie mięso, wygniatamy go z wegetą na gładka mase, dolewamy oliwę z oliwek, sos sojowy oraz wszystkie przyprawy, dokladnie mieszamy
piersi z kurczaka oczyszczamy, kroimy w dlugie paski , mieso umieszczamy na cała noc lub krócej gdy mamy mniej czasu, w lodówce.
Zamarynowane mieso nabijamy na szpilki do szaszłyków. Uwaga kurkuma barwi dłonie, prosze uzyc rekawiczek. pieczemy na grillu z jednej a potem z drugiej strony przez okolo 7minut lub dluzej w zaleznosci od upodobań. Palce lizać!!! Smacznego!!