Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki ziemniaczano - bekonowe

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 24.04.2009

Odsłon: 32335

Wyśmienita przekąska ziemniaczano - bekonowa. Nie wymaga dużego wysiłku ani umiejętności. Prosta w przygotowaniu urozmaici letnie spotkania przy grillu.

Składniki

  • młode ziemniaki, 16 sztuk
  • bekon, 16 cienkich plasterków
  • pomidorki koktajlowe, 8 sztuk
  • szałwia, kilka listków
  • pieprz
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki dobrze umyć, ugotować w osolonej wodzie, po ostudzeniu obrać. Każdy ziemniak owinąć w plaster boczku, pomidorki przekroić na pół.

  2. Ziemniaki i pomidory nadziewać na szpadki, przetykając listkami szałwii, oprószyć pieprzem.Szaszłyki smażyć na patelni lub upiec na grillu. Podawać z sosami majonezowymi lub jogurtowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marynka89 12 lipca 2011 super wygląda bardzo pomysłowe, napewno godne uwagi

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beatryczoland 20 września 2009 Pyszne sa :) Ja serwowalam jaki koreczki a nie szaszlyki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń