Do góry

Zupy Przepis na:

Szczupak pieczony

Zupy

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 13806

Dodano: 14.07.2009

Odsłon: 17324

Smaczne, efektowne.

Składniki

  • szczupak, ok. 0,7 kg
  • masło, 5 dkg
  • cytryna, 1
  • cebula, 1
  • sól
  • bulion warzywny
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę oczyścic, osolic, odstawic na godzinę. Osuszyc ręcznikiem papierowym.

  2. Żaroodporne naczynie wysmarowac masłem, ułożyc na nim szczupaka, wcisnąc w środek sok z całej cytryny, posypac siekaną cebulą, obłożyc kawałkami masła, wlac kilka łyżek wywaru z włoszczyzny, przykryc i piec w niezbyt gorącym piekarniku przez ok. 45 min. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marco42 19 października 2013 piec w niezbyt gorącym piekarniku przez ok. 45 min. Czy ktos moze mnie uswiadomic co mam przez to rozumiec? niezbyt goracym, 20, 50,100, czy moze 200 stopni, cos okropnego, jak mozna tak opisac. Pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń