Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycel z jajkiem sadzonym

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 21.05.2009

Odsłon: 10003

Bardzo smaczny pomysł na obiad dla całej rodzinki ;-)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz, osusz pokrój w poprzek włókien na 4 kotlety. Każdy kawałek cielęciny lekko rozbij tłuczkiem wkładając pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej.

  2. Sznycle skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą oraz pieprzem. Kotlety oprósz z obu stron mąką strzepując jej nadmiar. Następnie panieruj w najpierw w roztrzepanym jajku, po czym w tartej bułce.

  3. Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso smaż z obu stron na złoty kolor. Jednocześnie na drugiej patelni rozgrzej masło. Wbij pozostałe jajka. Umaż jajka sadzone (białko powinno być ścięte, a żółtko płynne).

  4. Posól, posyp zieleniną. Sznycle ułóż na ogrzanych talerzach. Na wierzchu każdego połóż jajko sadzone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joanna115 11 października 2014 Fajny pomysł :-)bardzo smaczne danie :-)i popularne również w Holandii serwowanie smażonego jajka na różnego rodzaju sznyclach i bitkach :-). Pozdrawiam :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń