Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycle z jabłkiem i dynią

Dania główne

Autor: socharena

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 560

Dodano: 25.10.2008

Odsłon: 1810

Wariacje z mięsem , jabłkiem i dynią- na słodko...Pycha.

Składniki

  • dynia,, 50dag,
  • ziemniaki,, 80 dag,
  • cebula,, 1,
  • masło roślinne,, 1 łyżka,
  • ocet winny,, 2 łyżki,
  • rosół warzywny,, 1/2 litra,
  • cukier,, 1 łyzeczka,
  • sznycle wieprzowe,, 4(po 15 dag kazdy),
  • ser gouda,, 4 plasterki,
  • jabłka,, 4
  • olej,, 2 łyzki,
  • sól, pieprz, oregano, natka pietr.
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dynię obrać, usunąć pestki, miąż pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Masło roślin. rozgrzac na patelni, zeszklić na nim cebulę, dodać pokrojoną dynię i ziemniaki. Podlać rosołem, całość gotować 25 min.. Przyprawić do smaku solą, świżo zmielonym pieprzem, octem winn. i odrobiną cukru. Jabłka umyc, usunąć środki z pestkami. Miąż pokroić w cienkie plasterki, dusić kilka minut na masle. Sznycle posypać solą i pieprzem. Plasterki sera podzielić na ćwiartki i ułożyć z plastrami jabłek na sznyclach. Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Mocno rozgrzać olej na patelni, smarzyć sznycle ok. 10min.z obu stron ( na średnim ogniu),Posypac oregano.Warzywa i sznycle przełożyć na 4 talerze. udekorować natką pietruszki. Podawac na gorąco. Smacznego>>>>

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń