Do góry

Dania główne Przepis na:

Szparagi po polsku

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 18.05.2009

Odsłon: 13724

Szparagi często występują na wykwintnych przyjęciach, natomiast w naszych domach rzadko o nich słyszymy. A szkoda, bo przecież szparagi są bardzo zdrowe i smaczne. To cenne źródło fosforu czy żelaza. Gotuje się je zaledwie 10 minut a samo danie z polskim akcentem jest bardzo proste.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szparagi obrać i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli, cukru i po cytryny. Jajka ugotować na twardo, natkę pietruszki posiekać, zostawiając kilka listków do dekoracji.

  2. Masę rozpuścić w rondelku, dodać posiekane jajko i natkę pietruszki, chwilę podprażyć i polać gorące szparagi. Dekorować listkami natki pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gonov 21 czerwca 2009 Jak prawidłowo obrać szparagi aby nie były żylaste? Nie ukrywam, ze mam z tym problem :(

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gonov 21 czerwca 2009 Pyszne! Podałam polane sosem i z młodymi ziemniakami.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń