Do góry

Przekąski Przepis na:

Szparagi zapiekane :D

Przekąski

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1326

Dodano: 29.05.2009

Odsłon: 7549

Same zalety

Składniki

  • 1 pęczek białych szparagów
  • kilka czarnych oliwek bez pestek
  • kilka suszonych pomidorów,kilka kaparów
  • odrobina żółtego tartego sera
  • tarty parmezan
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szparagi obrać delikatnie, zblanszować, odciąć główki i odłożyć. Ułożyć szparagi w naczyniu żaroodpornym, posypać połówkami oliwek, pomidorami pokrojonymi w paseczki i serami.

  2. Zapiekać ok. 20 minut pod przykryciem. Przed podaniem na wierzchu ułożyć główki szparagów. Smacznego :D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń