Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i zdrowa potrawa dla wielbicieli kaszy gryczanej i szpinaku ( wierzę, że jest nas wielu!)
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 255
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36262
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 415
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 255
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36262
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 415
Składniki
Kaszę przepłukać zimną wodą, wrzucić do osolonego wrzątku (proporcja: objętościowo 1 część kaszy na 1,5 części wody), gotować 2 min. odstawić na 30 min. "do pierzyn", żeby "doszła". W tym czasie podsmażyć na oleju pokrojoną cebulę, dodać szpinak, smażyć, w razie potrzeby podlewając wywarem. Gdy się rozmrozi, dodać groszek, pokrojoną paprykę, czosnek, sól i pieprz. Krótko pogotować do zmięknięcia warzyw. Na końcu wmieszać kaszę.