Do góry

Przekąski Przepis na:

Szpinak Curry

Przekąski

Autor: annaste

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 31

Dodano: 01.04.2008

Odsłon: 4336

Szpinak Curry jest bardzo prosta potrawa.Polecam szczegolnie dla wielbicieli pikantnych przysmakow lecz nie tylko. Mozna podawac jako danie glowne lub jako przystawke na goraco.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na rozgrzany olej wrzucic posiekana cebule, wsypac dyzo chili(okolo 3,4 lyzeczek), sol i pieprz,na tarce (lub wyciskarce) zetrzec czosnek oraz imbir (imbir musi buc tarty w przeciwnym razie potrawa stanie sie gorzka), wszystko poddusic razem przez kilka minut, nastepnie dodawac delikatnie pokrojony szpinak i dokladnie wymieszc z cebulka. Dodac ziemniaki pokrojone w kostke , dusic pod przykryciem, mieszajac co jakis czas aby nie przywarl szpinak. Kiedy ziemniaczki sa juz miekkie danie jest gotowe. Mozna podawac z pita,najlepiej jesc paluszkami, maczajac chlebek pita w szpinaku. , Mozna rowniez dodac pokrojone pomidorki. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wabik 08 lutego 2011 Skoro już się wymądrzamy, to CURRY oznacza przede wszystkim rodzaj potrawy. Dopiero w drugiej kolejności jest to nazwa mieszanki przypraw. Oczywiście, że nie jedna przyprawa tylko mieszanka, ale przecież nie każda mieszanka jest curry! Curry bez kurkumy, bez kolendry??? Moim zdaniem nazwy curry annaste użyła w tym konkretnym przypadku nieprawidłowo. Nie jest tak, że chili plus cośtam, to zawsze curry :-)
Zatem powtórzę pytanie: A GDZIE TO CURRY ???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annaste 01 kwietnia 2008 wiedzialam ze padnie to pytanie.:).Wbrew powszechnej opiniom curry to nie jest jedna przyprawa tylko ich zbior. W tym przypadku to chili, sol i pieprz oraz skladniki takie jak czosnek i imbir.
Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń