Do góry

Przekąski Przepis na:

SZPINAK DO OBIADU

Przekąski

Autor: POMPOLINA

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 725

Dodano: 23.04.2010

Odsłon: 27223

zdrowe danie pasujące do ziemniaczków lub makaronu

Składniki

  • szpinak (mrożony lub świeży)
  • cebulka, 1 szt
  • jajko, 1 szt
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • śmietanka, pół szklanki
  • pieprz, szczypta
  • sól, szczypta
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulke pokrojoną w kostke podsmażamy na oliwie

  2. dodajemy szpinak i czekam aż się rozmrożi (jeśli jest mrożony) jeśli szpinak jest świeży czekamy aż zmniejszy swoją objętość

  3. jajko roztrzepujemy i dadajemy do niego śmietanke

  4. całość wlewamy do szpinaku i czekamy aż zgęstnieje

  5. doprawiamy solą i pieprzem

  6. można podawać z ziemniakami lub jako sos do makaronu

  7. SMACZNEGO:)))

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MonikaKofi 01 czerwca 2011 ja dodałam do cebulki smażacej się na masełku przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku a dalej jak w przepisie. wspaniały smak, pierwszy raz robiłam ,nie wiedziałam że to takie pyszne!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karlitka 02 czerwca 2010 ja uwielbiam taki szpinak. z czosnkiem obowiązkowo!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 24 kwietnia 2010 no dokładnie koko6 zapomniałam napisać o czosnku. trzeba dodac:))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 23 kwietnia 2010 Szpinak lubi czosnek,możesz dodać ząbek przeciśnięty przez praskę i roztarty na desce z odrobiną soli-efekt jest rewelacyjny-Pozdrawiam i życzę smacznego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń